נשירת שיער
- Uri Shay
- Nov 24, 2015
- 2 min read

נשירת שיער היא סימפטום, שלכאורה נראה דומה אצל כל מי שסובל מהתופעה, אך המקור שלו משתנה מאדם לאדם וממצב למצב. אפילו כאשר נשירת שיער נובעת מסיבה גנטית, ישנם גורמים שמאיצים את התהליך הגנטי, וניתן לעצור אותם ולטפל בהם בשלב מוקדם.
השיער מעיד באופן מיידי על מצבו התזונתי, ההורמונאלי והנפשי של הגוף.
חשוב טרם כל טיפול תזונתי, לבצע בדיקות דם לבדיקת חוסרים!
גורמים נוספים:
עודף הורמונים גבריים (שמכווצים את כלי הדם הקרובים לעור וכך אספקת הדם לשורש השערה פוחתת והיא נושרת).
עודף מתחים וחוסר במרכיבי מזון חיוניים (הסטרס מדלדל את מאגרי הוויטמינים והמינרלים בגוף ופגיעה זו, בשילוב תזונה לא בריאה, תורמת לנשירת השיער).
תזונה לקויה (מחס
ור בחומצות אמינו, מינרלים) / דיאטת "כאסח" חוסר קלוריות –
לא מאפשר צמיחת שיער. שינויים הורמונאליים אחרי הריון, אחרי הפסקת גלולות למניעת הריון מחלות עם חום גבוה אחרי שפעת, דלקת ריאות או כל מחלה קשה אחרת איבוד או מחסור בדם חוסר בדם או הפחתת דם לקרקפת "חונקת" את הזקיקים תרופות למשל קומאדין, הפארין (נוגד קרישה),דראלין/פרולול (ליתר לחץ דם, הפרעות קצב לב) עודף ויטמין A ואחרים. (תינוקות- חלק מהילודים מאבדים הרבה שיער בשבועות הראשונים לחייהם) מחלה קשה מחלה קשה מכל סוג או תאונה קשה עלולות לגרום לנשירת שיער תורשה- נטיה גנטית דלדול השיער בעיקר מרכז הקרקפת בנשים (מפרצים בגברים(.
טיפול תזונתי, בשילוב תוספי מזון על פי איבחון מעמיק של בדיקות הדם, שימוש בפרחי באך ככלי טיפולי לאיזון ריגשי , חיזוק והעצמת המטופל יביאו יחד לעידוד צמחית השער וחיזוקו.
הדבר הראשון שכדאי לעשות זה לרענן את השיער ולהסתפר, מומלץ לקצר כמה סנטימטרים או רק לגזור קצוות. כל שיער מגיע בשלב מסוים לשיא ממנו הוא כבר לא יכול לצמוח באופן בריא ובשלב הזה חייבים לקצר אותו קצת בדיוק כמו שגוזמים עלים או מנכשים עשבים יבשים.
חוסר שינה היא מקור להרבה מאד בעיות פיזיולוגיות ולרובנו יש נטייה להמעיט בערכה של שינה בריאה. שנת לילה טובה ומספקת של 7-8 שעות יכולה לעשות פלאים לשיער לעור ולבריאותינו.
שימוש בשמנים ארומטיים ממריצים כמו רוזמרין ועיסוי קרקפת יכולים לעזור.
חשוב לזכור שלשיער שלנו יש מחזורי צמיחה ולעתים יש תקופות של נשירה שנראית חזקה יותר מהרגיל, אבל זה חלק מהתהליך הטבעי.
צמחים מומלצים:
להלן מקצת רשימת צמחי המרפא המסיעים לבעיית נשירה על פי הפולקלור והרפואה העממית של צמחי מרפא של א''י: 1 צמח מרפא הדס. 2.צמח מרפא סרפד. 3.צמח מרפא גירניום לימוני. 4.צמח מרפא כופר- חינה. 5.צמח מרפא ער אציל "דפנה" 6.צמח מרפא רוזמרין. 7.צמח מרפא פשתה-פשתן 8.צמחי מרפא לנטילה פנימית: שמן נר הלילה, שמן אתרוג. צמחי המרפא הנ''ל עשירים במינרלים ובמיוחד בויטמינים: ברזל, אבץ. ויטמין E,C
יש להעשיר את התזונה בעיקר ב:ביצים, אגוזים, שיבולת שועל, אבוקדו, אומגה 3, תה ירוק, עלים ירוקים, אגוזי ברזיל, גזר, ברוקולי וקיטניות! כמובן ויטמינים ומינרלים מפירות וירקות שורש, המון מים, זרעי דלעת וגרעני חמניות.
חשוב להשתמש בשמפו טבעי, להימנע ממרככים בשורשי השיער, לבצע פעילות גופנית אירובית.
שלבו שמניים אתריים
השמנים האתריים שעוזרים למנוע נשירת שיער הם: רוזמרין, לבנדר, קינמון, ארז, גרניום ומרווה מרושתת. בשימוש בשמנים אתריים יש איסורים לאוכלוסיות מסוימות, ולכן אין להשתמש בהם ללא עזרה של איש מקצוע.
בהצלחה רבה
דיאנה שי | תזונה בהתאמה אישית להגשמה עצמית, ירידה במשקל וריפוי הגוף.
Comments